آیا مزایا و معایب کاور شوفاژ را می‌دانید؟

آیا مزایا و معایب کاور شوفاژ را می‌دانید؟

زمان تقریبی مطالعه: 13 دقیقه

امروزه طراحی سیستم گرمایشی بسیاری از خانه‌ها و به‌ خصوص آپارتمان‌ها بر مبنای رادیاتور و پکیج صورت می‌گیرد. این وسایل با طرح‌ها و شکل‌های مختلف تولید می‌شوند و رنگ و جنس متفاوتی دارند.

 

بسیاری از نمونه‌های مدرن شوفاژ، نیازی به پوشش و کاور ندارند و بدون آن هم زیبا هستند؛ اما هنوز هم رادیاتورهایی پیدا می‌شوند که از ظاهر شیک و قشنگی برخوردار نبوده و باید فکری به حال آن‌ها کرد.

 

در این مطلب از ناورن دکوراسیون همراه ما باشید تا در خصوص کاور کردن رادیاتور‌ها و معایب و مزایای آن‌ها مطالبی را برایتان شرح دهیم.

 

کاور شوفاژ چیست؟

کاور شوفاژ محصولی دکوراتیو و مدرن است که علاوه بر پوشش رادیاتورها، مانند یک کنسول زیبا عمل می‌کند و جلوه‌ای زیبا به محیط اطراف خود می‌بخشد. از نام‌های رایج دیگر این محصول “رو شوفاژی”، “روکش شوفاژ” و “باکس رادیاتور” هستند.

بسیاری از تولیدکنندگان، کاور شوفاژ را از جنس چوب MDF و با طرح‌های متنوع می‌سازند. در تمام طرح‌های کار‌شده هم، قسمت رویی صفحات چوبی باید مشبک باشد تا جریان هوای آزاد به آسانی صورت بگیرد. در رایج‌ترین نوع این محصول، یک لایه PVC با دستگاه مخصوص روی چوب وکیوم می‌شود. PVC چوب را برای تحمل حرارت‌های بالا آماده می‌کند و مقاومت بیشتری به آن می‌دهد.

کاور از نظر کاربردی نیز لبه‌های تیز رادیاتور را می‌پوشاند و به دلیل متعادل کردن حرارت به اطراف، مانع از برخورد کودکان و سوختگی اعضای بدن آن‌ها می‌شود. در کل، اگر احساس می‌کنید که رادیاتورهای منزلتان، چه کوچک، چه بزرگ و چه قدیمی یا مدرن، دست‌وپا گیر هستند و به عنوان یک شیء زائد به حساب می‌آیند، می‌توانید ایده‌های خوبی برای کاور کردن آن‌ها پیاده کنید. ایده‌هایی که در کنار کاربرد اصلی شوفاژ یعنی گرما‌بخشی به محیط، جلوه جذابی هم به محیط خانه شما بدهند.

معمولاً راه‌های مختلفی برای اجرای این کار وجود دارد و شما با استفاده از متریال‌های گوناگون می‌توانید این کاور‌های زیبا را داشته باشید. اگر در موردی شک دارید و یا اینکه نمی‌دانید کدام کاور بیشتر با فضای خانه شما هماهنگ است، کافیست از یک طراح دکوراسیون داخلی حرفه‌ای کمک بگیرید تا او این کار را برای شما انجام دهد.

 

بعضی اوقات می توانید با پوشاندن شوفاژهای خود ظاهر دیوار خانه‌ خود را یکپارچه کنید، با این یک پارچه سازی به خوبی می‌تواند تغییراتی که برای دیوارهای خود در نظر گرفته‌اید روی آن اعمال کنید؛ این تغییرات می تواند شامل مواردی مانند کاغذ دیواری و رنگ آمیزی دیوارها شود.

انواع جنس کاورهای شوفاژ و مزایا و معایب آن‌ها

با اینکه طراحی و ساخت روکش شوفاژ با اجناس و متریال‌های گوناگونی انجام می‌شود؛ اما لازم است مواردی جهت امنیت بالاتر و عملکرد بهتر این محصول در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، جنس این کاور‌ها نباید بیش از حد گرما را به خود جذب کند؛ بنابراین استفاده از متریال‌هایی نظیر فلز برای روکش شوفاژ اصلا مناسب نیست. کاور باید کاملاً عایق گرما بوده و در معرض حرارت تغییر شکل ندهد. پس مواد قابل اشتعال نیز، اصلاً برای این کار انتخاب مناسبی محسوب نمی‌شوند. از بهترین جنس‌های کاور شوفاژ می‌توان موارد زیر را نام برد:

 

 کاور چوبی رادیاتور

چوب همیشه یکی از محبوب‌ترین متریال‌ها در دکوراسیون داخلی بوده است. این ماده با نقش و نگارهای طبیعی که بر روی خود دارد، علاوه بر القای حس آرامش و صمیمیت در خانه، موجب زیباسازی و شکیل کردن فضا هم می‌شود.

 

 

کاور‌های چوبی شوفاژ، انتخاب مناسبی برای دیزاین پذیرایی هستند و به خاطر رنگ و طرح‌های متنوع و زیبا، از جذابیت‌های بصری فوق‌العاده‌ای برخوردارند. یکی از تاثیرات کاربردی این محصولات، کاهش سطح ارتعاشات صوتی رادیاتور‌ها است. در واقع کاورهای چوبی به نحو مطلوبی می‌توانند صدا را جذب کرده و از انتقال و انعکاس آن به محیط جلوگیری کنند.

 

علاوه بر عایق صوتی بودن، این کاور‌ها مقاومت حرارتی بسیار خوبی نیز دارند و در مقابل حرارت به راحتی دچار تغییر شکل نمی‌شوند. لازم است بدانید این محصولات به دلیل مزایای بالاتر خود، گران‌تر از نمونه‌های دیگر موجود در بازار بوده و برای افرادی که محدودیت بودجه دارند، انتخاب مناسبی نیستن

 

 

کاور رادیاتور MD

MDF در خانه‌های امروزی کاربرد فراوانی دارد و اکثر طراحان داخلی ترجیح می‌دهند از این متریال شیک و اقتصادی برای اجرای پروژه‌های خود در طراحی دکوراسیون داخلی خانه‌ها استفاده کنند. MDF با قرار گرفتن در معرض سرما و گرما، منقبض و منبسط نمی‌شود و متریالی ضدحریق است. شما می‌توانید تمام جذابیت‌های بصری چوب را در روکش‌های MDF نیز پیدا کنید

 

تنوع در طرح‌ها و رنگ‌های MDF بسیار زیاد است. اگر کابینت‌های آشپزخانه‌تان از این جنس هستند، برای تکمیل دکوراسیون، کاور‌های شوفاژ منزل خود را هم از جنس MDF سفارش دهید. این روکش‌ها نسبت به روکش‌های چوبی بسیار مقرون به صرفه‌تر بوده و قیمت پایین‌تری دارن

 

اگر بخواهیم معایب این کاور را بگوییم، باید بدانید MDF ضد آب نیست و در معرض رطوبت به احتمال زیاد متورم می‌شود و باد می‌کند. اگر روکش MDF به هر دلیلی از روی آن بلند شود یا شکستگی و ترک‌خوردگی پیدا کند، چسباندن آن نسبت به چوب سخت‌تر خواهد بود

 

معایب کاور شوفاژ

هنوز هم برخی از افراد، با این روکش‌های خوش طرح و رنگ، مخالف هستند و ترجیح می‌دهند رادیاتورها را به همان حالت قبلی خود رها کنند. اگر شوفاژهای منزل خود را تازه نصب کرده‌اید و این وسایل ظاهر مدرن و به‌روزی دارند، می‌توانید از اجرای کاور صرف‌نظر کنید؛ ولی در مورد شوفاژهای زنگ‌زده و قدیمی، طراحی کاور جزء ضروری‌ترین کارها برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل شما به شمار می‌آید. در این قسمت، چند مورد از معایب کاور شوفاژ را بیان می‌کنیم:

  1. با اینکه هدف اصلی نصب رادیاتور تامین گرمایش محیط است، کاور‌های شوفاژ می‌توانند تا حدودی جلوی گرما را بگیرند.
  2. استفاده از کاورهای فلزی به دلیل زود داغ شدن، خطر سوختگی را افزایش می‌دهد.
  3. برخی از کاور‌های شوفاژ اندازه و سایز بزرگی دارند و فضای زیادی را اشغال می‌کنند.

 

 

هزینه طراحی و اجرای کاور شوفاژ چقدر است؟

در مورد هزینه اجرای کاورها باید موارد زیادی را در نظر گرفت. برخی مدل‌ها قیمت کمتری دارند و برخی بسیار گران‌تر هستند. اصلی‌ترین فاکتور در تعیین قیمت، مواد اولیه به کار رفته برای ساخت روکش شوفاژ است. به عنوان مثال کاورهای چوبی بسیار گران‌تر هستند و کاورهای پارچه‌ای از ارزان‌ترین نمونه‌ها به حساب می‌آیند. مورد بعدی که قیمت کاور شوفاژ را تعیین می‌کند، اندازه و ابعاد کاور است. قطعاً رادیاتورهای با طول بیشتر به متریال بیشتری نیاز دارند و همین عامل روی هزینه آن‌ها هم اثرگذار است.

 

نکاتی که هنگام طراحی کاور شوفاژ باید در نظر داشته باشید

نکات مهمی در مورد نصب کاورهای شوفاژ وجود دارد که عدم توجه به آن‌ها می‌تواند این تجهیزات را کاملا زشت و غیرکاربردی کند. به عنوان مثال، کاور شوفاژ باید کاملاً با دکوراسیون قسمتی از منزل که رادیاتور در آنجا قرار گرفته است، همخوانی داشته باشد. مثلا یک کاور ساده و مدرن هیچ تناسبی با دکوراسیون یک پذیرایی کلاسیک ندارد.

رنگ و طرح کاور هم بسیار مهم است. این رنگ، هم باید با رنگ دیوار هماهنگ باشد و هم با رنگ وسایل منزل. اگر سالن پذیرایی کوچکی دارید، بهتر است مواردی را انتخاب کنید که فضا را بیش از اندازه کوچک نکنند. در چنین فضاهایی باید نیازمندی‌های محیط را در نظر بگیرید تا کاور علاوه بر پوشاندن رادیاتور، کاربردی هم باشد. مورد آخر که از همه مهم‌تر است، امکان دسترسی راحت به شوفاژ‌ها است. پس طراحی کاور حتما باید به گونه‌ای باشد که در صورت نیاز به تعمیر و سرویس رادیاتور‌ها، به راحتی از روی رادیاتور برداشته شود.

 

کلام آخر

در این مطلب از اکسون دکور در مورد مزایا و معایب کاور‌های شوفاژ صحبت کردیم. در کل طراحی یک کاور شیک به شرطی خوب است که قبل از هر چیز از سلامت رادیاتور‌هایتان کاملاً مطمئن باشید. اگر رادیاتور‌ها نشتی دارند، آن‌ها را تعمیر کنید. هر گونه نشتی و نفوذ رطوبت می‌تواند باعث آسیب به کاورها شود.

برای اطمینان بیشتر توصیه می‌شود که قبل از نصب کاور، از یک تعمیرکار شوفاژ بخواهید که این تجهیزات را از لحاظ چکه کردن، هواگیری و … به طور کامل سرویس کنند. آن‌گاه با خیال راحت یک کاور شیک و کاربردی که مناسب سلیقه‌تان هم باشد برای آن‌ها سفارش دهید.

 

 

 

 


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

مزایا دیوار پوش فومی
تمیز کردن کاغذ دیواری
کاربردهای دیوارپوش فومی
آشنایی با جدیدترین مدل‌های کابینت آشپزخانه
پوستر
کاغد دیواری
آیا می‌توان در بخش‌های مختلف خانه از دکوراسیون‌های مختلف ...
کاغذ دیواری متالیک
صفر تا صد نو کردن دیوارهای کهنه و قدیمی خانه با کاغذ دیواری
آینه دکوراتیو چیست؟ نقش آینه در دکوراسیون داخلی منازل چیست

دیدگاهتان را بنویسید